Exposities

     VERBEELDING IS HET OOG VAN DE ZIEL

 

Foto-expositie Schrijven met Licht in K26, Kruisstraat 26 te Oss van 14 maart t/m 28 april. Ton Lotterman is de curator van deze tentoonstelling. Brabantsdagblad en Brabant Cultureel hebben een lovende recensie geschreven over deze bijzondere expositie met werk van Ton en Beppie Lotterman, Alex Pansier, Wim Lemmens, Rob Pluijm, Edwin Eduard Boering en Irene Bernhardt. 

 

Deelnemer groepstentoonstelling in K26 te Oss van 14 december tot 21 januari 2024.

Thema 'Verrassende Elementen'.


Interview in Meander magazine januari 2024: https://meandermagazine.nl/2024/01/wie-zit-er-achter-het-podium-4/

 

Chaja Expositie Verwoorden, Verklanken, Verbeelden, Verwerken in de Regio op 8-9-10 september 2023 in Acropolis te Megen. Opening op vrijdagavond 8 september om 20.00 uur. Zaterdag 9 en zondag 10 september open van 11.00 uur tot 17.00 uur. Toegang vrij. Ik mag deelnemen namens Francie Verschuren, mijn vriendin. Zij is vorig jaar overleden aan kanker. Zij heeft in mijn atelier tijdens haar laatste levensjaar hierover 2 prachtige schilderijen gemaakt.

 

Deelnemer expositie Beweging in k26 te Oss van 29 juni t/m 30 juli 2023

 

Deelnemer groepstentoonstelling in K26 van 13 april t/m 21 mei 2023.

Thema Ons Oss


Deelnemer groepstentoonstelling in K26 van 25 mei t/m 25 juni.

Titel What's happened, met onder andere kunstwerken gemaakt met Dall-E.

 

Kunst 2022-2023// 

Deelnemer groepstentoonstelling in K26 van 1 december t/m 8 januari 2023.

Zie ook: www.k26.nl

 

 

Kunst van alle tijden / Jubileumexpositie K26. 39 deelnemende kunstenaars oa Beppie en Ton Lotterman, van 8 september t/m 16 oktober 2022.

 

Uitnodiging expositie BeeldKracht in Kunststichting K26 te Oss, exposanten zijn Jan Aldenhoven, Wim Lemmens, Marion Vos, Beppie Lotterman en Ton Lotterman.

De opening is op 8 mei aanvang 15.00 uur. De tentoonstelling is van 5 mei t/m 12 juni 2022.

 

Kerken, Kunst & Poezie, een kunst en poezieroute van 10 juni t/m 26 juni 2022. Deelnemers zijn kunstenaars van K26 en dichters van het PPO. zie voor meer info:www.k26.nl

 

 

Kunstproject Bosshaltes, eigentijdse kruisweg, wordt geopend op aswoensdag 2 maart 2022 aanvang 14.00 uur bij de winkel van Landerij VanTosse.

Dit nieuwe kunstproject Bosshaltes gaat uit van de vijftien kruiswegstaties die verbeelden de lijdensweg, kruisiging en opstanding van Jezus van Nazareth. Kunstenaars van K26 en dichters van het Poëzie Podium Oss nemen deel aan dit eigentijdse Bosshalteproject. 

 

De deelnemende kunstenaars en dichters geven elk een van de vijftien kruiswegstaties actueel, inspirerend, vernieuwend, uitdagend vorm, in beeld en woord. 

Van 2 maart tot en met 18 april zijn langs de 2 kilometer wandelroute op 15 plaatsen deze kunstwerken te bekijken en zijn de gedichten via een QR-code te beluisteren. Bij dit kunstproject verschijnt een boekje met een plattegrond van de wandelroute, de kunstenaars vertellen hierin iets over hun kunstwerk en de gedichten zijn hierin terug te lezen. Het boekje is te koop voor 4,- euro bij boekhandel Derijks en K26. zie voor meer info: www.bossshaltes-oss.nl

 


Expositie Bosshaltes-een eigentijdse kruisweg in K26: 10/3- 20/3-2022.

14 kunstenaars ( waaronder Beppie en Ton Lotterman) en 5 PPO dichters exposeren hun werk naar aanleiding van het thema Kruiswegstatie.

Locatie: K26, Kruisstraat 26 Oss, open donderdag t/m zondag van 13 tot 17 uur.

 

Beppie Lotterman viert haar 25-jarig jubileum als kunstenaar/docent in het weekend van 12 t/m 14 november 2021 in Acropolis. Locatie; Broeder Everardusplein 1, Megen. De opening is op vrijdagavond 12 november aanvang 20.00 uur met muziek en poezie. 20 exposanten nemen deel aan deze jubileumexpositie. Toegang vrij, maar wel met QR-Code. Zaterdag en zondag geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur.


K26 gaat de wijk in: 20 mei t/m 3 juni 2021


Kunststichting K26: Expositie 'Uit de Kunst' 15 kunstenaars exposeren hun werk, waaronder Beppie Lotterman. Locatie: Kruisstraat 26 Oss. Deze tentoonstelling is vanwege de lockdown verlengd t/m 1 mei 2021. Zie ook: www.k26.nl

 

Art Eindhoven: Na ballotage is Beppie Lotterman toegelaten op de beurs van Art Eindhoven in het weekend van 4 en 5 september 2021.

 

Openingstijden: 11.00 tot 17.30 uur 

Bezoekadres: Klokgebouw 50, Strijp-S, 5617 AB Eindhoven 

Parkeren: de dichtstbijzijnde parkeergelegenheid naast het Klokgebouw

Openbaar vervoer: Strijp S heeft zijn eigen NS station achter het Klokgebouw. 
U plant uw reis heel gemakkelijk via de NS-Reisplanner.

Expositie Kerkje in Persingen In het weekend van 3 en 4 juli exposeren Wim Lemmens, Beppie en Ton Lotterman op deze mooie locatie. Adres: Persingensestraat 7, 6575 JA, Persingen. De tentoonstelling is geopend van 11.00 tot 17.00 uur. 

 

Diana Nieuwenhuis: Diana exposeert solo in de Muzelinck te Oss van 10 januari t/m 25 februari 2022. Zij heeft in 2001 een zwaar herseninfarct gekregen en is daardoor halfzijdig verlamd geraakt. Deze tentoonstelling is een overzichtstentoonstelling van haar werk dat zij de afgelopen jaren in het atelier van Beppie Lotterman heeft geschilderd.  Geannuleerd en verzet naar september 2022

 

Kunststichting K26: Van 4 juni t/m 14 juni 2020 exposeert zij in Kunststichting K26 op het kleine podium haar schilderijen met gedichten, een aantal speciaal geschreven bij haar werk door dichters die aangesloten zijn bij het Poëzie Podium Oss. 

De opening te volgen via deze link:  https://youtu.be/ShJfD3GrVgw

__________________________________________________________________


LICHTBAKEN, kunstwerk van Wim Lemmens en Beppie Lotterman in Keent.

Het kunstwerk Lichtbaken, KadM Publieksprijs 2015, is geplaatst in Keent. Op terras tegenover het kunstwerk bij Wim de Kleijn wordt koffie geschonken, Zuijdenhoutstraat 4 te Keent. De omgeving is een schitterend wandelgebied.

 

Beppie Lotterman en Wim Lemmens hebben de IBN ontwerpprijs 2016 gewonnen.

Donderdagmiddag 23 juni 2016 werd in de tuin van het IBN op de hoek van de Industrielaan/Kloosterlaan te Oss een kunstwerk geplaatst. De kunstenaars Beppie Lotterman en Wim Lemmens zijn de ontwerpers van dit kunstwerk. Deze opdracht hebben zij verworven via een ontwerperswedstrijd uitgeschreven door het bouwbedrijf Berghege. Het bedrijf Kaal Masten heeft het kunstwerk in opdracht van Berghege gemaakt.

De titel van het kunstwerk is: Duurzaamheid

Achtergrond gedachten kunstwerk:

Uitgangspunt is de vorm van DNA, een dubbele helix. 

DNA is het behoud van het leven.

DNA staat voor het oneindige (her) gebruik van dezelfde bouwstenen.

Dat is duurzaamheid ten top.

Het kunstwerk symboliseert ook het samenbrengen van mens en bedrijf, de een kan niet zonder de ander.

Een duurzaam bedrijf is ook goed voor zijn mensen.http://www.d-tv.nl/index.php/nieuws/25339-kunstwerk-voor-ibn-video.html

 

Kunst aan de Maas 2015

Lichtbaken van Beppie Lotterman en Wim Lemmens heeft de Publieksprijs met 650 stemmen ruim gewonnen!!!! 

LICHTBAKEN bij Demen
Langs de Maas staan bakens met licht als oriëntatiepunt om de scheepsvaart te helpen navigeren bij donker weer of bij mist. Het kunstwerk ‘Lichtbaken’ refereert aan dit beeld, maar bevat ook een dieper liggende gedachte. Het is als het ware een kompas als oriëntatiepunt in het dagelijks leven. Het ‘op weg zijn’; zonder planning en op tijd aankomen op je bestemming. Onderstaand gedicht heeft Mas Papo geschreven als poëtische beeld van dit werk:

Vaarwater
____________________________

Als de schipper “Ahoy” roept
ziet hij een vreemd schip
dat zich afvraagt wat de bestemming is
alsof het verdwaald zou zijn,
het baken, dat als een wijzer
de weg aanduidt, heeft gemist
hij is zeker van zijn zaak
en geeft de hulp die nodig is
een richtpunt voor zijn schippersvriend
de merklijn is zijn handelsnaam.

Maar toen het kind verdronken was,
heeft hij voor de allerlaatste keer
het schip gelost, zijn tij verliep
en een baken werd verzet.

Zie ook:  http://www.kunstaandemaas.nl/kunstwerken/lichtbaken/

Zie ook: http://www.omroepwalraven.nl/uitzending_gemist/2720/kunst-aan-de-maas.html

LICHTBAKEN heeft de Publieksprijs gewonnen met ruime meerderheid!!! 33% van de stemmen zijn op dit kunstwerk uitgebracht, 625 stemmen! Maar.... deze prijs wordt niet uitgereikt, zie onderstaand bericht op site van KadM 2015.

Vele fietsers en wandelaars, 1.200 gedownloade routekaarten, veel uitgebrachte stemmen en brede aandacht voor de regio als gebied waar veel meer te zien en te doen is op het vlak van kunst, cultuur en historie. Dit jaar hebben we vastgesteld dat het systeem bij het online stemmen niet waterdicht was zodat we niet met zekerheid kunnen stellen dat elke stem ook echt een unieke stem was. Om elke schijn van oneerlijk stemmen tegen te gaan is daarom besloten dit jaar het stemresultaat ongeldig te verklaren. Nadrukkelijk willen we aangeven dat dit niets te maken heeft met de uitslag voor het winnende kunstwerk ‘Lichtbaken’ van Beppie Lotterman en Wim Lemmens.

Een baken

 

Zaterdag, de weekendkrant schuurt je open.

Zo veel indrukken, woorden en beelden

van hier tot aan de horizon.

 

Een beeldend kunstenaar helpt ons voorbij

die horizon, ontdekt dat het onmogelijke mogelijk is,

brengt als een baken dat naar ons terug.

 

Een stuurgroep dacht daar anders over,

‘wíj leggen de horizon’, degene die verder gaat

wordt teruggestuurd, stil gelegd.

 

Fouten maken, met de kennis van nu toch

je gelijk halen, en toch verliezen van kunstenaar

en publiek die wél zagen dat het onmogelijke mogelijk was. 

Simon Dermijn, 3 november 2015


You tube, in eigen beheer uitgebracht

https://www.youtube.com/watch?v=axO1kBNcxKw&feature=youtube_gdata
Documentaire, 2006, 15 minunten over het schilderen met dementerenden
http://www.youtube.com/watch?v=y91XutqpSFY deel 1
http://www.youtube.com/watch?v=9LSWILSG1iE deel 2
Digitale presentatie olv Maureen Birny, 2009, 1.50 minuten
http://www.youtube.com/watch?v=959WHhAdVLo
Stad aan de Maas, 2012, door mij gefilmd werkproces ism Wim Lemmens, 4.00 minuten
http://www.youtube.com/watch?v=JVdgaobunTs
Het Pontje, 2012, door mij gefilmd , gemonteerd door Benjamin Buurman, 3,35 minuten
http://www.youtube.com/watch?v=LD41TcIuRDE