Activiteiten

Als je hoofd het niet meer weet, laat je handen het dan doen. 

Logica brengt je van A naar B, verbeelding brengt je overal.
Vanaf 1995 geef ik schilderles in mijn atelier en op andere locaties. De begeleiding is individueel. De opdrachten worden ondersteund door muziek of poëzie. Ik geef veel aandacht aan de waarneming en bewustwording, vooral aan het genieten van het schilderen. De materialen zijn divers, zoals acrylverf, pastel, krijt, gouache, inkt, linnen en papier. De technieken zoals vorm, lijn, kleur en contrast worden behandeld.
Mijn cursus heet niet voor niets: Verbeelding is het oog van de ziel 

Schilderles in mijn atelier.

De schildercursus voor volwassenen en kinderen. start in september en wordt gegeven op donderdag en vrijdag. 

Schilderen met mensen met dementie Sinds 2000 schilder ik in verschillende zorgcentra, ook met mensen met een dementie. Mijn ervaring is dat de ouder wordende mens vaak verborgen talenten heeft. Zij maken bijzondere schilderwerken en kunnen hiermee op een heel andere wijze communiceren met hun omgeving. Regelmatig organiseer ik een tentoonstelling. Mijn methode van werken is te zien op YouTube: 'Zeeën van kleur'. Of op mijn site onder button: DVD.


Bijzondere rondleiding 

Op initiatief van beeldend kunstenaar Beppie Lotterman wordt er in samenwerking met Ons Welzijn en Museum Jan Cunen sinds najaar 2013 jaarlijks een speciale rondleiding voor mensen met een niet aangeboren hersenafwijking en hun mantelzorgers georganiseerd.

Het is geïnspireerd op het Meet Me at MoMa-programma van Museum of Modern Art (MoMA) in New York. Inmiddels is dit concept overgenomen door Nederlandse musea. April 2013 zijn het Stedelijk Museum in Amsterdam begonnen met ‘Onvergetelijk Stedelijk’ en het Van Abbemuseum in Eindhoven met ‘Onvergetelijk Van Abbe’.

In navolging van deze musea vindt in Museum Jan Cunen deze rondleiding plaats. Deze rondleiding is een van een terugkerend aanbod. Wij beogen met deze rondleiding bij te dragen aan de kwaliteit van leven van de persoon met Alzheimer/dementie. Hij/zij de mogelijkheid krijgt zich - ten overstaande van kunstwerken - te uiten. Ook willen wij bijdragen aan de vertrouwensband tussen ‘patiënt’ en mantelzorger.

Bezoek aan het atelier alleen mogelijk op afspraak.

Zie ook: www.beppielotterman.exto.nl

https://www.youtube.com/watch?v=axO1kBNcxKw&feature=youtube_gdata